Wednesday, March 25, 2009

SIAPAKAH SEBENARNYA PETUALANG BANGSA


Pemuda UMNO berikrar menentang habis-habisan permainan politik kotor dan keji oleh ‘petualang bangsa’ dan akan mempertahankan kedaulatan negara.
-
Ketuanya, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pergerakan itu akan mempertahankan keluhuran undang-undang, hak dan kedudukan orang Melayu dan bumiputera, kesucian agama Islam dan institusi Raja-raja Melayu. “Kita tidak akan membiarkan sama sekali tiang-tiang seri di dalam negara ini dicabut dari bumi negara tercinta ini,” katanya.
-
Untuk pengetahuan anda semua dia nilah yang menjadi petualang bangsa kerana dialah yang wujudkan PPSMI dan dialah yang mengapikan kita sesama melayu.
-
Beliau yang tidak menyebut nama siapa dilabelkan sebagai petualang itu berkata, orang berkenaan sanggup berbuat apa sahaja termasuk menyemai benih kebencian, bersekongkol dengan musuh dan menidakkan hak bangsa sendiri, kerana gilakan kuasa. “Selain itu beliau juga sanggup menghina tanah airnya sendiri di pelbagai forum di serata dunia, bersedia mempersenda institusi raja dan sesiapa juga untuk memenuhi nafsu rakusnya,” katanya.
-
Em apalah diani x sedar-sedar dari kesalahan sendiri.
-
Hishammuddin yang tidak mempertahankan jawatannya sebagai ketua pergerakan itu kali ini kerana bertanding jawatan Naib Presiden UMNO berkata, petualang bangsa itu bertindak sebagai manusia pelbagai topeng yang mengamalkan budaya hipokrasi. Beliau turut mengingatkan pihak pembangkang tidak menyalahguna kebebasan bersuara, lebih-lebih lagi untuk menyalakan api perkauman kerana ia boleh memusnahkan negara. Beliau berkata, pembangkang kini dilihat sedang menyusun usaha secara terancang untuk meruntuhkan tiang-tiang seri negara yang berperanan sebagai pendukung utama kedaulatan sebuah negara bangsa yang merdeka lagi berdaulat. “Mereka begitu angkuh, sombong dan bongkak mempersoalkan kontrak sosial dan mempertikai hak kedudukan orang Melayu dan kaum bumiputera. Kontrak sosial sengaja disalah tafsir dan dijadikan tajuk untuk menyemarakkan api perkauman,” katanya.
-
Ha dari ucapannya ini siapakah yang mencetuskan api kemarahan rakyat(cakap-cakap)
-
Hishammuddin juga menegaskan beliau tidak pernah mengkhianati orang Melayu sepanjang 11 tahun menerajui pergerakan itu. “Saya sedar banyak SMS dan surat layang disebarkan menyerang peribadi saya...saya menyerahkan kepada penilaian Ilahi yang Maha Mengetahui. “Bahawa, di dalam diri cucunda Datuk Onn (Jaafar - pengasas UMNO) ini, mengalir darah perjuangan Melayu sejati berpaksikan kepada keluhuran nilai dan idealisme murni. Saya sama sekali tidak akan menderhakai wadah perjuangan diwarisi daripada nenda dan ayahanda saya. Saya sama sekali tidak akan mengkhianati perjuangan Melayu,” katanya.
-
Sekadar cakap jew x payah nak kelentong rakyat lagi.
-
Beliau juga meminta barisan kepimpinan Pemuda baru supaya terus berusaha menarik minat golongan muda untuk menyertai UMNO dan menyemarakkan semangat berkhidmat untuk parti.
-
Selagi x diturunkan barua-barua yang perangai x elok lebih baik x payah masuk... Orang muda dah lama celik...

No comments:

Post a Comment